×
    BİLGİ VE RANDEVU | +90 549 766 63 63

DOKTORA SOR?

Detaylı bilgi almak için formu doldurun ve gönderin. En kısa sürede sizi arayacağız.

Lütfen isim-soyisim giriniz. (Min. 3 karakter)
Lütfen telefon numarınızı giriniz.
Lütfen mesajınızı giriniz. (Min. 3 karakter)
KVKK metnini okudum, onaylıyorum.
Lütfen KVKK metnini onaylayınız.

Mesajınız gönderildi. Teşekkürler.

Jinekomasti

Jinekomasti, erkekte meme büyümesi olarak tanımlanır. Östrojen ile testosteron seviyesi arasındaki dengesizlik meme büyümesi ile sonuçlanır. Hayatın üç döneminde -yenidoğan dönemi, ergenlik dönemi ve yaşlılık- hormon seviyelerindeki fizyolojik değişiklikler sonucunda jinekomasti görülebilir. Ergenlik çağındaki erkek çocuklarının %60’ından fazlasında jinekomasti görülür. Bu vakaların çoğunda jinekomasti kendiliğinden kaybolur, bazılarında ise kalıcı olur ve tedavi gerektirir. Jinekomasti olgularının büyük kısmında altta yatan bir sebep yoktur. Bazı vakalar ise ilaç kullanımı, obezite, hormonal bozukluklar, genetik hastalıklar veya tümöral oluşumlarla ilgilidir.

 Jinekomasti İstanbul

Jinekomasti ameliyatlarında süreç nasıl ilerler?

Jinekomasti saptanan hastada öncelikle alta yatan bir sebep olup olmadığı araştırılır. Eğer hastalık saptanırsa önce sebebe yönelik tedavi uygulanır.

Ancak hastaların büyük bir kısmında herhangi bir sebep bulunamaz.Tedavi planı memenin yapısına göre yapılır. Sadece yağ doku artışı varsa liposuction, sadece meme bezi büyümesi varsa ameliyat planlanır. Hem meme bezi büyümesi hem yağ dokusu artışı varsa hem liposuction hem ameliyat gerekebilir. Ameliyat için meme başının alt kısmından yarım ay şeklinde kesi yapılır ve bez dokusu çıkarılır. Hastalar aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. 24 saat sonra banyo yapılmasına izin verilir. 3-4 hafta baskılı bandaj veya korse kullanılır. 1 hafta sonra çoğu hasta işine geri döner.

Jinekomasti ameliyatlarından sonra iz kalır mı?

Ameliyat gereken durumlarda kesi meme başının alt yarısından yapılır. Hastanın iz oluşumuna eğilimi yoksa birkaç ay sonra iz neredeyse gözle görülemeyecek hale gelir. Ancak memelerin aşırı büyüdüğü durumlarda bazen cilt fazlasının da çıkarılması gerekir. Bu durumda meme başından meme alt kısmına doğru uzanan ters T şeklinde iz kalır.

Jinekomasti meme kanserine neden olur mu?

Jinekomasti hastalarında meme kanseri riski normal erkeklerle aynıdır. Bu durumun istisnası Klinefelter sendromuna bağlı gelişen jinekomastilerdir. Bu durumda meme kanseri riski normalden kat kat daha fazladır.